Európa legszebb pályái

 

A park és a hozzátartozó több mint 1000 hektáros földterület már önmagában is turisztikai látványosság. A golfparkot mintegy másfél hektáros területen helyeztük el, egy csodálatos, vízeséssel működő dísztóval a közepén. A tó a rajta átvezető híddal természetes választóvonalat képez a két pálya között.

A bal oldalán található a szabvány miniatűrgolfpálya, a jobb oldalán pedig a világhírű svéd NIFO cég filc pályája. A pályákkal szemközt helyezkedik el a kiszolgáló épület, amelyben büfé, söröző, mellékhelyiségek, szaletli padokkal várja a vendégeket. A nyári melegek enyhítésére kitűnő lehetőséget biztosít hangulatos borozónk, amely közvetlen a pályák mellett található.

Noha Magyarországon még nem annyira elterjedt a minigolfsport, az már most egyértelműen látszik, hogy ugrásszerűen emelkedik azoknak a száma, akik nemcsak kipróbálják, hanem visszatérő játékosként a későbbiekben is hódolnak ennek a sportnak. Ez érthető, hiszen olyan sportág, amelyhez semmilyen különösebb erőnlét, tudás vagy képesség nem szükséges, talán nincs is több. Márpedig a minigolf ilyen! Bárki korra, nemre és fizikai állapotra tekintet nélkül játszhatja.

 

Noha a minigolfnak olyan szigorú etikett szabályai nincsenek, mint a golfnak, azért egy-egy alapszabályt itt is be kell tartani : így a golfparkban csak azok tartózkodhatnak, akik maguk is játszanak; tilos hangoskodni; a tisztaság megtartása kötelező; a világos pályatestekre rálépni tilos; a park területére állatot bevinni tilos és 10 év alatti gyermekekkel nem lehet a pályán tartózkodni.

 

Áraink:

Minigolf filc/kör (18 lyuk)
1000
Miniatür/kör
800
Napijegy parkbelépővel
3000
Éves bérlet
25000

 

Minigolf játékszabályok

 

  • A játékot a kijelölt elütõhelyrõl kell kezdeni, és a labdát maximum 6 ütésbõl a lyukba kell juttatni.
  • Az eredménylapra fel kell írni, hogy az adott pályán mennyi ütésbõl sikerült a lyukba juttatni a labdát. Amennyiben a 6. ütéssel sem sikerült teljesíteni a pályát, a játékos eredménylapjára 7 pontot kell felírni. A játék gyõztese az a játékos, aki a 18 pályán összesen a legkevesebb pontot éri el.
  • Azt a labdát, amely nem jutott át a pálya két oldalán jelölt határvonalon, ismét az elütõhelyre kell tenni. Amelyik a határvonalon áthaladt, onnan kell továbbütni, ahol megállt. Az emelkedõs pályákon nincs jelölve határvonal, ezeken minden ütést az elütõhelyrõl kell elvégezni.
  • Az emelkedõs pályákra tilos rálépni, azokon csak az elütõhelyrõl végezhetõ el ütés. A pályán lévõ akadályokra rálépni nem szabad. Mozgásban lévõ labdát nem szabad elütni, mert ezzel a pálya borítása sérülhet. A játékból kizárható az, aki ezeket a szabályokat nem tartja be, mivel ezzel kárt tehet a pályákban.
  • Ha a labda a pálya széléhez közel áll meg, akkor merõleges irányban 20 cm-re beljebb helyezhetõ, és a játékot onnan lehet folytatni.
    Amennyiben a labda az akadály elõtt vagy mögött áll meg, az akadálytól 50 cm-re tehetõ  a pálya szélével párhuzamosan.
  • Ha a labda kipattan a pályáról, miután áthaladt a pálya szélén jelzett határvonalon az elhagyás helyén a pálya szélétõl 20 cm-re kell azt visszahelyezni, és onnan lehet folytatni a játékot.
  • A játék során többféle labda is használható, viszont minden pályát azzal a labdával kell végigjátszani, amellyel a kezdõütést elvégeztük.

Még több információ a minigolfról: www.minigolf.hu